Ettől a ropogós sült krumpli recepttől azonnal megéhezel
Jobb, ha bekészítesz némi élelmet az olvasáshoz
A múltkori sült krumplis tippek sokak fantáziáját megmozgatta és rengeteg módszert írtak a kommentelők.
Volt, aki viszont egy teljes elkészítési módszert leírt nekünk, a piactól a családi ebédlőasztalig, az ő ropogós receptje pedig így néz ki:
- Kizárólag C, sütnivaló típusú burgonyából érdemes készíteni, mert az A (salátának való) típusú gumis állagú, a B (főznivaló) típusú puha lesz.
- Hámozás után egyformán vastag hasábokra szeljük, mert különben különbözőképpen fognak elkészülni.
- A hasábokat minél hosszabb ideig áztassuk és öblítsük hideg vízben, hogy a fölösleges keményítő ne zavarja az állagot. Utána töröljük le alaposan.
- Az első hőkezelés főzés vagy alacsony hőfokon olajban sütés egyaránt lehet - a lényeg, hogy még ne barnuljon és ne essen szét a krumpli, csak rojtos, csipkés legyen a széle.
- Ezt követően hűljön ki, szobahőmérsékletűnél ne legyen melegebb (legalább negyed óra) - itt akár jeges vízben "sokkolni" is lehet azonnal az első hőkezelés után, annál hatékonyabb a módszer.
- Lehűlés és újabb alapos törlés után közepesen forró olajban süssük, hogy minél ropogósabb legyen, de ne égjen meg.
- Sózni, fűszerezni csak közvetlenül tálalás előtt szabad.
2 komment