Ettől a ropogós sült krumpli recepttől azonnal megéhezel

Jobb, ha bekészítesz némi élelmet az olvasáshoz

A múltkori sült krumplis tippek sokak fantáziáját megmozgatta és rengeteg módszert írtak a kommentelők.pityoka.jpg

Volt, aki viszont egy teljes elkészítési módszert leírt nekünk, a piactól a családi ebédlőasztalig, az ő ropogós receptje pedig így néz ki:

  • Kizárólag C, sütnivaló típusú burgonyából érdemes készíteni, mert az A (salátának való) típusú gumis állagú, a B (főznivaló) típusú puha lesz.
  • Hámozás után egyformán vastag hasábokra szeljük, mert különben különbözőképpen fognak elkészülni.
  • A hasábokat minél hosszabb ideig áztassuk és öblítsük hideg vízben, hogy a fölösleges keményítő ne zavarja az állagot. Utána töröljük le alaposan.
  • Az első hőkezelés főzés vagy alacsony hőfokon olajban sütés egyaránt lehet - a lényeg, hogy még ne barnuljon és ne essen szét a krumpli, csak rojtos, csipkés legyen a széle.
  • Ezt követően hűljön ki, szobahőmérsékletűnél ne legyen melegebb (legalább negyed óra) - itt akár jeges vízben "sokkolni" is lehet azonnal az első hőkezelés után, annál hatékonyabb a módszer.
  • Lehűlés és újabb alapos törlés után közepesen forró olajban süssük, hogy minél ropogósabb legyen, de ne égjen meg.
  • Sózni, fűszerezni csak közvetlenül tálalás előtt szabad.