Így készíts ketchupot fillérekből

Minek költenénk ketchupra, amikor otthon percek alatt sokkal finomabbat készíthetünk, természetesen fillérekből!ks.jpg

Az igazán elszántak még a paradicsomot is otthon termeszthetik.

 

  1. Egy púpos evőkanál cukrot keverjünk el fél bögrényi forró vízben.
  2. Turmixszoljuk ezt össze egy fél fej (egy apróbb is elég) vöröshagymával.
  3. 200 gramm paradicsompürébe (így készítheted ezt is házilag) (sőt, a paradicsomot magad is megtermelheted otthon, az erkélyen) pedig tegyünk:
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeget
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéjat
  • 1/4 teáskanál sót
  • 1/2 teáskanál mustárt
  • Három evőkanál ecetet

Keverjük össze az ízesített paradicsomot a cukros, hagymás lével és már készen is vagyunk!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!