Így készíts ketchupot fillérekből
Minek költenénk ketchupra, amikor otthon percek alatt sokkal finomabbat készíthetünk, természetesen fillérekből!
Az igazán elszántak még a paradicsomot is otthon termeszthetik.
- Egy púpos evőkanál cukrot keverjünk el fél bögrényi forró vízben.
- Turmixszoljuk ezt össze egy fél fej (egy apróbb is elég) vöröshagymával.
- 200 gramm paradicsompürébe (így készítheted ezt is házilag) (sőt, a paradicsomot magad is megtermelheted otthon, az erkélyen) pedig tegyünk:
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeget
- 1/4 teáskanál őrölt fahéjat
- 1/4 teáskanál sót
- 1/2 teáskanál mustárt
- Három evőkanál ecetet
Keverjük össze az ízesített paradicsomot a cukros, hagymás lével és már készen is vagyunk!
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!
16 komment