Mindig kiszárad a csirkemell? Íme az az 5 pont, amivel tuti omlós lesz a húsod
Sokan küszködnek azzal, hogy a serpenyőben sült csirkemell kiszárad és nem marad finom lédús, van, hogy fűrészpor állagúra összeszárad a hús.
Persze ezt elkerülheted, ha megfogadod az alábbi csirkemell sütési tippeket:
- A tejesen átsült, de mégis jó textúrájú csirkemell titka, a megfelelő vastagság. Ha egyenletesen vékonyra vágjuk vagy klopfoljuk a húst, akkor gyorsan, egyenletesen átsül, de mégsem szárad ki.
- A serpenyőnek tűzforrónak kell lennie, amikor a hús hozzáér, benne lévő víztől azonnal intenzívem sercegnie kell.
- Ugyan logikus lenne, hogy kicsit megmozgassuk a serpenyőben a húst, azonban ezzel az jelentősen veszíteni fog a víztartalmából és kiszárad.
- Persze egy idő után meg kell fordítani, azonban nem mindegy, hogy hány perc múlva tesszük ezt meg. Ha a fent említett vékonyra szelt (vagy klopfolt) csirkét sütjük, akkor 3 perc után már fordíthatjuk is a húsunkat.
- Ha újabb 3 perc eltelt, vedd a lángot a lehető legalacsonyabbra és tegyél egy jól illeszkedő fedőt a serpenyőre. Két perc után kész az omlós, ínycsiklandó sült csirkemell.
17 komment