Ennél olcsóbban nem találsz karácsonyfadíszt: fillérekből kijön

Sokan szeretik megtartani az üvegekből a parafa dugókat, ez azonban nemcsak dísznek jó, később kiválóan fel is lehet ezeket használni. Az egyik kiváló alkalom erre a karácsony, amikor karácsonyfa díszeket készíthetünk a megmaradt dugókból. 
shutterstock_502298800.jpgMost egy rénszarvas "építését" mutatom meg nektek, de a variációknak legfeljebb csak a képzeletetek szabhat határt. A rénszarvashoz három dugón kívül szükségünk lesz ollóra, egy fogóra, két fekete gombostűre, némi szalagra, egy piros kis gömbre az orrhoz, barna és világosbarna színű üvegmosókra és ragasztóra. 

De hogyan lesz ebből rénszarvas?

  • Először fogd meg az egyik dugót év vágd fel négy egyenlő részre hosszában, ezek lesznek a rénszarvas lábai. 
  • A második dugó végét vágd le, nagyjából a negyedénél, a rövid rész lesz a nyak, a többi pedig a fej. 
  • A harmadik dugót nem kell szétvágni, ez lesz ugyanis a test. 
  • Ezután össze kell erősíteni a részeket, a hátsó lábakat ragasszuk össze, majd a tűkkel a mellső lábakat, a testet, a nyakat és a fejet kell összetűzni úgy, hogy a gombostűk fejei lesznek a rénszarvas szemei. Érdemes itt is összeragasztani a parafa dugókat. 
  • Ezután várd meg, míg megszárad, majd jöhetnek az agancsok, a fülek és a farok. Ehhez a barna üvegtisztítót kell méretre vágni és összeragasztani úgy, hogy agancs formát adjanak. Majd egy rövid világosbarna mosódarabból a farokrészt és a füleket formázzuk meg. Ezután mindkettőt ragasszuk a rénszarvas testére. 
  • Ha ezekkel megvagy, akkor jöhet az utolsó simítás, az orrot ragaszd rá a rénszarvas fejének elejére. 

A végén valahogy így fog kinézni a rénszarvasunk:rainszarvas.jpg