Nyakunkon a sütőtök-szezon: így lesz a legédesebb a csemege

Nyakunkon a sütőtök-szezon spurcikáim! Most megmutatom nektek, hogy mi a legtutibb recept, ahogy nálunk is készül a sütőtök, ráadásul nem kell vele órákig szöszölni a konyhában. pumpkin.jpg

A kimagozott tököt nagyjából féltenyérni darabokra vágjuk, amit ezután egy (vagy két, mennyiségtől függően) tepsire teszünk. Ezután 180 fokra felhevített sütőbe tesszük 20 percre. Amikor ez letelt, kivesszük és egyesével egy kiskanálnyi juharszirupot (ha spórolnál, cukorral is helyettesíthető, de a méz sem rossz választás) teszünk minden sütőtök-darabra, majd 10-15 percre visszatesszük a sütőbe a tököt. 

Persze a hozzá való húst és köretet is érdemes sütőben készíteni, de ezt a receptet majd egy másik alkalommal osztom meg veletek.