Így lehet patyolattiszta a konyhád fillérekből

Csap vízkő nélkül? Ragyogóan tiszta sütő? Ezekhez nem kell többé méregdrága tisztítószerekre költened, mutatom a filléres trükköket.

spurman_citrom_mosogato.jpg
A vízkő a múlté

Az ecet a legjobb fegyver a vízköves csap ellen. Öntsük rá az ecetet a problémás területre és töröljük át, ezzel könnyen eltávolíthatjuk a makacs vízkőlerakodásokat.

Nincs többé foltos mosogató

Ehhez a trükkhöz egy kis szódabikarbónára és egy fél citromra lesz szükséged. Szórjuk meg jól a mosogatót szódabikarbónával majd egy félbevágott citrommal dörzsöljük át, mintha az lenne a súroló szivacsunk.

Tisztaság a csempék között

A csempék közötti rész bizony nemcsak a fürdőszobában, hanem a konyhában is könnyen bekoszolódhat. Ennek megtisztításához készítsünk egy pasztát vízből és szódabikarbónából, ezt kenjünk a fugára és hagyjuk hatni. Ez után jöhet rá az ecet, várjuk egy picit, amíg pezseg és egy régi fogkefével dörzsöljük át az egészet.

Ragyogó sütő

Tegyünk egy éjszakára egy félbevágott citromot a sütőbe és hagyjuk nyitva az ajtaját. Másnap csukjuk be a sütőt és kapcsoljuk be néhány percre grill funkcióval. Ezután dobjuk ki a citromot, várjuk meg, amíg kihűl a sütő és már takaríthatjuk is a sütő alját szuper egyszerűen.