Túró rudi házilag: A recept

Emlékeztek spurcikáim, nemrég túró rudikat teszteltem, és megállapítottam, hogy a maga 39 forintjával ez a legjobb ár-érték arányú édesség a boltokban. Persze még ennél is van olcsóbb (és jobb) rudi, a házi! Otthon akár 25 forintos darabáron kihozhatjátok kedvenc desszertünket.

rudikep2.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • Ízlés szerint porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ehető héjú citrom héja reszelve
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag zselatin
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítés:

A túrót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverem botmixerrel. Külön tálban összekeverem a zselatint és a tejet. Majd ezt hozzákeverem a túrós krémhez. Ezután a formákat megtöltöm, és lehűtöm a rudikat. Amikor kellőképp megdermedtek, az olvasztott csokiba mártom, és sütőpapírra, vagy tálcára teszem őket.

Ennyi hozzávalóból 33 darab rudi lett az eredetileg jégkockatartóként funkcionáló szilikon tartóban készítve. Ez a tartó 300-400 forint körül kapható.

Spurcitipp: ha nincs ilyen tartód, és kézzel formáznád a rudikat, keverj a krémbe darált háztartási kekszet. Így jobban megtartja a formáját addig, amíg megdermed.

rudika.jpg

A fenti receptet a NapiSzarka.net-ről spurkodtam.