Túró rudi házilag: A recept
Emlékeztek spurcikáim, nemrég túró rudikat teszteltem, és megállapítottam, hogy a maga 39 forintjával ez a legjobb ár-érték arányú édesség a boltokban. Persze még ennél is van olcsóbb (és jobb) rudi, a házi! Otthon akár 25 forintos darabáron kihozhatjátok kedvenc desszertünket.
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró
- Ízlés szerint porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ehető héjú citrom héja reszelve
- 2,5 dl tej
- 1 csomag zselatin
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
A túrót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverem botmixerrel. Külön tálban összekeverem a zselatint és a tejet. Majd ezt hozzákeverem a túrós krémhez. Ezután a formákat megtöltöm, és lehűtöm a rudikat. Amikor kellőképp megdermedtek, az olvasztott csokiba mártom, és sütőpapírra, vagy tálcára teszem őket.
Ennyi hozzávalóból 33 darab rudi lett az eredetileg jégkockatartóként funkcionáló szilikon tartóban készítve. Ez a tartó 300-400 forint körül kapható.
Spurcitipp: ha nincs ilyen tartód, és kézzel formáznád a rudikat, keverj a krémbe darált háztartási kekszet. Így jobban megtartja a formáját addig, amíg megdermed.
A fenti receptet a NapiSzarka.net-ről spurkodtam.