5 trükk: így juthatsz pénzhez záros határidőn belül

Sokan kerülhetünk olyan élethelyzetbe, hogy havi szinten több pénzre lesz szükségünk, mert például gyerek születik a családba, vagy az idős hozzátartozót nekünk kell ellátnunk.shutterstock_291602924.jpg

Ilyenkor nem árt, ha plusz pénzekhez tudunk jutni havi szinten, ezért összeszedtem nektek öt olyan tippet, amivel valóban több pénzből gazdálkodhattok:

1. Kérj béremelést!

Ugyan vannak cégek, ahol szigorú rendje van a béremeléseknek és premizálásnak, azonban ha ez nem a céges kultúra része, akkor érdemes időről időre leülni a főnökünkkel és béremelést kérni.

2. Ajánlj más alkalmazottakat a cégnek!

Főleg a multikra jellemző, hogy az alkalmazottak beajánlhatnak kollégákat az aktuális nyitott pozíciókra, akik ezért cserébe pénzjutalomban részesítik az alkalmazottat. Ha ilyen cégnél dolgozunk, akkor érdemes lehet körbekérdezni az ismerőseink körében, akár rendszeresen is, így plusz pénzhez jutva. 

3. Válts a digitális bankolásra!

Ha még mindig telefonon vagy személyesen intézed a pénzügyeidet, akkor válts minél előbb az online felületekre, az ügyek jelentős többségét már ingyenesen vagy olcsón elintézhetjük netbankban, mobilbankban vagy az ATM-nél. 

4. Használj hitelkártyát!

Ugyan fenyegetően hangozhat, hogy hitelt vegyünk fel, azonban a hitelkártyák jóváírásának köszönhetően jelentős visszatérítéseket kaphatunk a bankunktól. Ha az átlagos keresettel és 2 százalékos cashbackkel számolunk, akkor évente 60 ezer forint körüli összeget írhatnak jóvá a számlánkon, amihez képest az 5-10 ezer forintos éves költség elenyésző. Arra persze mindenképpen ügyeljünk, hogy időben visszafizessük a kártyára a használt pénzt. 

5. Vegyél részt fókusz-csoportokban!

Jó kiegészítő kereset lehet, ha rendszeresen részt veszünk a közvélemény-kutató cégek fókuszcsoportos beszélgetésein. Ugyan ezért általában kevés fizetség jár (sokszor csak egy kisebb ajándék), azonban némi harapnivaló és innivaló mindig akad, télen ráadásul addig sem kell fűteni a lakást.