Így készítsd fel a konyhádat az új évre
Sokan az év házibuliját ilyenkor, szilveszter estéjén tartják. A rutintalan buliszervezők viszont nem biztos, hogy tudják, hogyan érdemes felkészülni a vendégekre.
Tisztítsd ki a hűtőd!
Érdemes ilyenkor a felesleges cuccoktól megválni, ha lehetséges, akkor használjuk fel egy recepthez a régóta bent található dolgokat. A lejárt dolgoknak sem feltétlenül kell a kukába kerülni, mindenképp nézzük meg, hogy (esetleg hőkezelés után) hasznosíthatók-e.
A hűtő mélyén főleg sajtok, savanyúságok és ketchup/majonéz/mustár szokott előkerülni. A savanyúságot valamilyen húsételhez használhatjuk el, a másik két alapanyag pedig a húsétel fűszerezéséhez lehet kiváló.
Persze nemcsak az alapanyagokkal kezdjünk valamit, a hűtő polcait sem árt ilyenkor átsikálni.
Takarítsd ki a spájzod!
Ha már a hűtő kitakarításának nekiláttunk, akkor érdemes lehet a spájzban maradt régi dolgokat is elhasználni. A konzervekből (ha még nem romlottak) kiváló köret készíthető, a lekvárokból pedig a megmaradt bejgli vagy sütemény mellé tehetünk egy-egy kanállal.
A felszerelésről se feledkezz meg!
A konyhai felszerelésekről sokszor hajlamosan vagyunk megfeledkezni, pedig az éles kések legalább annyira fontosak, mint a konyhapult rendben tartása. Figyeljünk tehát oda ezekre is. A kis konyhai gépek tisztítását szintén ritkán szoktuk elvégezni, de ilyenkor ezeket is sikáljuk át. A mikrót vagy a sütőt is pucoljuk ki, ezeken egyébként is vastag zsírréteg szokott lerakódni, így szánjuk rá az időt.