Készíts olcsón házi szaloncukrot

Az üzleteket már novemberben beterítették a szaloncukrok, szóval volt idő szétnézni, hogy hol, mennyibe kerül. Az igazán finom szaloncukrok viszont nagyon drágák, az olcsók meg nem feltétlenül finomak. De miért is kellene ezreket kiadni néhány kiló szaloncukorért, amikor otthon, házilag fillérekből el lehet készíteni? 

Főzz fel félkiló cukrot másfél liter vízzel, majd add hozzá 10 deka kakaóval elkevert 50 deka tejport. Habverővel keverd csomómentesre, és néhány perc múlva vedd le a tűzről. Keverj el benne 15 deka darált diót, fél deci rumot, és 15 deka vajat. Miután besűrűsödött öntsd kivajazott tepsibe, és hagyd megdermedni. Utána (elég másnap) vágd fel darabokra, mártsd meg csokiban, a csomagolás pedig lehet a gyerekek feladata.

szaloncukor.jpg