3 elképesztően hasznos ötlet kezdő háziasszonyoknak

Akik nem főznek mindennap, azoknak nagy kihívást jelenhet egy egyszerűbb étel elkészítése is. Pedig akad jó néhány konyhai tipp, amivel megkönnyíthetjük, és sokkal gyorsabbá tehetjük a főzést. Ma ebből hoztam nektek néhányat.

Paradicsom

Ha tudod, hogy egy csomó koktélparadicsomot kell felvágnod, akkor ne kezd el egyesével felvágni. A legjobb, ha fogsz egy tányért, ráteszed a paradicsomokat, majd a tetejére teszel még egy tányért és már vághatod is félbe egyszerre az összes paradicsomot.

Csirke

A csirkemelleket nem mindig egyszerű szép szeletekre vágni. De sokat segít, ha a bedobod a csirkét 15 percre a fagyasztóba és csak utána kezded el felvágni. Így már nem lesz annyira csúszós a hús és könnyebb vele dolgozni.

Mogyoró

A magvak pirítására tökéletes a mikró. Csupán annyi a dolgunk, hogy egy fél csészényi mogyorót 2 perce beteszünk a mikróba a legmagasabb fokozaton, és közben fél percenként megkeverjük. Ha már aranybarnák a magok, akkor mehetnek egy papírtörlőre, és várjuk meg, amíg kihűlnek.