3 spórolós trükk, amiről még nem hallottál

Nem árt, ha minél több spórolási praktikát ismer az ember! Ezért ma három alig ismert szabályt hoztam nektek.

sporolas_malac.jpg

Használj a naptárat

Sokszor elfelejtjük időben befizetni a számlákat, esetleg a parkoló bírságot, aztán meg jön a büntetés és még többet fizethetünk. Ha azonban van egy naptárunk, amiben pontosan vezetjük ezeket a határidőket is, akkor többé nem kell késedelmi díjakat fizetnünk.

Keresd a jegyeket a közösségi oldalakon

Ha szeretnél elmenni színházba, koncertre vagy egy nagyobb rendezvényre, akkor mielőtt megvennéd a jegyet, mindig nézz körbe a közösségi oldalakon is. Szinte mindig találni olyan csoportot, ahol más emberektől kedvezményesen juthatunk jegyekhez.(Esetleg azért mert az illetőnek mégsem jó az időpont.) Azt hallottam, hogy ezzel a módszerrel például idén a szigetre közel féláron is lehetett jegyet venni.

Mindig tárgyalj

Legyen szó TV vagy akár mobiltelefon előfizetésről a szolgáltatók elsőre általában mindig a legmagasabb árakat kínálják nekünk. De ne felejtsük el, hogy a szolgáltatók is versenyeznek az ügyfelekért, ezért ha azt mondjuk nekik, hogy elmegyünk egy másik szolgáltatóhoz, akkor szinte biztosan kaphatunk egy kis kedvezményt az első ajánlathoz képest. Ez persze nem csak akkor fontos, ha új szerződést kötünk, a meglévő előfizetéseinket is érdemes időnként megújítani, nehogy sokáig feleslegesen fizessünk többet.