5 konyhai praktika, amit mindenkinek ismernie kell
A konyhai praktikákból sosem elég, itt van 5 újabb szuper ötlet:
- A sütemények készítésekor a gépi habverő gyakran összekoszolja az egész konyhát. Ha azonban egy papírtányért sikerül ráhúznunk a habverők tetejére, akkor megspórolhatunk magunknak egy takarítást. Valahogy így (Kép: Crónicas Gourmet):
- Ha elsóztuk a levest, akkor tegyünk bele 10 percre egy szelet padlizsánt vagy egy megpucolt krumplit, ezek ugyanis képesek magukba szívni a felesleges sót.
- Ha a reggeli gabonapelyhed megpuhult (például a magas páratartalom miatt), attól még nem kell kidobnod. Csak tedd egy tepsibe a maradékot és süsd a sütőben 10-15 percen keresztül, hogy újra ropogós legyen.
- A tojás frissességét könnyen ellenőrizhetjük úgy, hogy nem törjük azt fel. Ehhez egy pohár vízbe ejtsük bele a tojást és figyeljük meg, hogy mennyire süllyed el: ha lemegy a tojás a pohár aljára, akkor friss, ha középen marad még úgy is ehető, de az a tojás, ami teljesen feljön a víz tetejére, már nem biztos, hogy ehető.
- Ha nem szeretnél többet sírni hagymavágás közben, akkor permetezz egy kevés citromlevet a hagymára, a késre és a vágódeszkára is, ez ugyanis segít semlegesíteni a hagyma szagát.
10 komment