Kiszivárgott: így csinálhatod meg a KFC-s csirkét otthon
A Kentucky Fried Chicken (KFC) elsősorban a sült csirkéről és az ehhez használt titkos összetevőkről ismert, amelyek különleges, összetéveszthetetlen ízvilágot adnak az ételeiknek.
Egy amerikai újságírónak köszönhetően viszont kiderült, hogy mi az a 11, eddig titkolt összetevő, amit (240 gramm) liszthez kell keverni:
- 2/3 evőkanál só
- fél evőkanál kakukkfű
- fél evőkanál bazsalikom
- 1/3 evőkanál oregánó
- egy evőkanál zellersó
- egy evőkanál feketebors
- egy evőkanál szárított mustár
- 4 evőkanál paprika
- 2 evőkanál fokhagymasó
- egy evőkanál őrölt gyömbér
- 3 evőkanál fehérbors.
Ezek után a már megszokott módon kell kisütni a csirkét, és ahogy a Chicago Tribune újságírója írja: megkülönböztethetetlen az ízvilág a "boltitól".
Egyébként a korábbi, sütős techinkánkkal kisütve a csirkét kevésbé zsíros lesz a végeredmény, a KFC-s ízvilág mellett, így otthon nemcsak olcsóbban, hanem egészségesebben is elkészíthetjük a szuperfinom csirkénket.