Filléres bodzás édesség tavaszi estékre

Gyönyörű idő volt ma, ki is használtuk Spurinával. Ezúttal a budai hegyeket vettük célba, és mondanom sem kell, nem jöttünk haza üres kézzel. Ezúttal egy jó kosárnyi bodzavirág volt a zsákmány. Nem volt nehéz dolgunk, hiszen épp most van a szezonja, szinte az egész erdőt bodzaillat uralja.
bodza_kosar.jpg

Persze, ahogy általában, most is készült belőle csodafinom bodzaszörp, és ki is szárítunk valamennyit későbbre, például teához. De, hogy ne unatkozzunk, ezúttal egy kis bodzazselét is összedobtunk. Higgyétek el, tényleg pofon egyszerű és szuperolcsó a recept. Mutatom!

A bodzaszörpből készíts kb. fél liternyi tömény limonádét (1 rész szörphöz 1 rész víz), majd forrald fel és adj hozzá 3 zacskónyi, előkészített zselatint. Öntsd a folyadékot szilikonos sütőformába, szórj bele díszítésnek némi bodzavirágot (ne szárastul!), majd hagyd kihűlni (ha már langyos, mehet a hűtőbe). Hagyd szikkadni minimum két napig, majd vágd kockákra, hempergesd meg porcukorban, és kész is a filléres édesség.