Spórolj a karácsonyfadíszeken: így készítsd el őket fillérekből

Összetörtek a díszek, vagy már meguntátok, hogy minden évben ugyanolyan a fa? Ha nincs kedved még erre is költeni az ünnepek előtt, itt van néhány tipp, amivel feldobhatod a karácsonyfát.

cim.jpg

Havas tobozok

Ha kirándulni indulsz a családdal, vagy vannak a közeletekben tűlevelű fák, gyűjtsetek össze néhány tobozt. A hobbiboltokban beszerezhetsz hozzá akrilfestéket vagy dekorációs sprayt, és pár perc alatt pompás díszeket varázsolhatsz belőlük. Ha megszáradtak, köss rájuk egy szalagot, amivel felakaszthatod majd a fára.

toboz.jpg

Piros masnik

Ha van otthon megmaradt textil szalagod, vágj belőle azonos méretű darabokat, és készíts masnikat a karácsonyfa ágakra. Pofonegyszerű, de látványos megoldás.

Csillogó izzók

Ha gyűjtögető típus vagy és még a kiégett izzókat is megtartottad, most végre hasznukat veheted. Nem kell hozzá más, csak némi csillámpor és ragasztó, a kreatív boltokban mindkettőt beszerezheted. Kend be az üvegfelületet ragasztóval, majd forgasd bele a csillámporba. Hagyd száradni 15 percig, aztán egy szalaggal fel is akaszthatod.

Szánkó pálcikából

Ehhez a dekorációhoz csak jégkrém pálcikákra, gyufára és madzagra lesz szükséged. Két pálcika végét vágd le 45 fokos szögben, majd egy harmadik egyenes pálcikát rakj középre. Rakd le őket néhány milliméterre egymástól, majd ragaszd rájuk a három gyufaszálat. A szán oldalához szintén két 45 fokban levágott pálcikára lesz szükséged. Fordítsd meg a félkész szánkót. A tetejére már csak három kisebb darabot kell ragasztanod, ezek szélét lyukaszd ki, hogy fel lehessen akasztani a díszt.

szanko_4.jpgForrás: www.serendipityrefined.com

Hópelyhek csipeszből

Szedj szét néhány fából készült csipeszt, és ragasztópisztoly segítségével remek karácsonyi díszeket varázsolhatsz belőle. Ragaszd egymáshoz a darabokat, majd rendezz el egymással szemben négy csipeszt és ragaszd össze középen. Ha megszáradt, a másik négy összeragasztott csipeszt ragaszd a hiányzó helyekre.

csillag5.jpgForrás: www.bystephanielynn.com