Így készíts olcsón adventi naptárat a gyereknek

Ha a gyerekek már megunták a csokival töltött adventi naptárakat, és te is olcsóbban szeretnéd megúszni a költséges decembert, készítsd el házilag. Mutatok néhány pénztárcabarát tippet, amivel garantáltan lenyűgözöd őket.

advent.jpg

Borítékolt ajándékok

Ehhez a naptárhoz nem kell más, csak egy kartonlap, ragasztó, huszonnégy boríték és egy darab szalag. Ha színes naptárat szeretnél, vásárolj néhány piros borítékot a papírboltban. Rendezd el a borítékokat tetszés szerint a kartonlapon. Ügyelj arra, hogy azt a részét ragaszd le, amelyiket megcímeznéd. A kartonlap tetején csinálj két kis lyukat és fűzd át rajta a szalagot, majd csomózd meg a hátsó oldalán, így felakaszthatod majd. Rakj a borítékokba néhány apró meglepetést, majd ragaszd le és számozd meg őket.

Fellógatott zoknik

Zokniból sosem lehet elég, vegyél belőle tizenkét párat, és rejtsd el benne az ajándékokat. Ha kifüggesztesz egy madzagot a gyermekszobába, egyszerűen felcsíptetheted rá a kis csomagokat, majd ráfestheted a számokat a csipeszre. Ha színes, csíkos zoknikat választasz, egyben klassz lakásdekoráció, advent után pedig hordhatják majd a kicsik.

zokni.jpgForrás: www.marthastewart.com

Gyufásdoboz fiókok

Keress otthon huszonnégy üres gyufásdobozt, vagy vegyél a boltban, és ürítsd ki őket, hiszen a gyufákat később még felhasználhatod. Fesd be őket, vagy ragassz rájuk színes csomagoló papírt. Ragaszd őket egymás tetejére, vagy egymás mellé, akár piramis formában is elkészítheted. Hogy könnyebb legyen őket kihúzni, szúrj a kis fiókok közepére gombostűket, majd írd rájuk a számokat.

gyufak.jpgForrás: www.marthastewart.com

Apró ajándékok a fán

Ha szeretsz csomagolni, nem kell várnod karácsonyig. Csomagold be egyenként az apró ajándékokat vagy hajtogass mini papírdobozokat, majd kösd össze egy szalaggal. Kisméretű zsákokat vagy papírzacskókat is használhatsz. Ha készen vannak, írd rájuk a számokat és akaszd fel őket egy fenyőágra.

ajandek.jpg

Papírguriga erdőlakók

Ha a gyerekek szeretnek festeni, rendezzetek be egy kis sarkot az adventi naptárnak. Gyűjtsd össze a megmaradt papírgurigákat, és akár a gyerekekkel együtt is megalkothatjátok a figurákat. Az erdei állatokat vagy manókat ráfesthetitek a gurigákra vagy kivághatjátok színes papírból és ráragaszthatjátok a felületre. A gurigák alját fedd le papírral. A tetejét hajts be középen, ez lesz az állatok füle. Készíthetsz belőlük mókust, baglyot, szarvast vagy bármilyen téli figurát.

+ 1 tipp

Ha csokoládé helyett valami érdekesebbel szeretnéd megtölteni a rekeszeket, tehetsz bele házi készítésű sütit, LEGO figurákat, kisautókat, karácsonyi díszeket vagy ujjbábokat. Beleteheted egy kirakó vagy játékszett darabjait is. Készíthetsz adventi kuponokat, amiken különböző programok szerepelnek (séta a parkban, csúszdázás a játszótéren, stb.), melyeket később beválthatnak a gyerekek.