Már a hétvégén kezdődnek az ingyenes Márton napi vigasságok

A hagyományok szerint Márton napja a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor még megengedett a dőzsölés, és a torkosság, így ezen a napon sok helyen tartanak fesztiválokat az országban.

libafesztival_1.jpg

Nem muszáj azonban egy rakat pénzt kiadni, hogy elmehessen a család, mutatom az ingyenes programokat:

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Márton Napi Libafesztivál a Vajdahunyad Várban. A belépés ingyenes, november 13-án a kijelölt kiállítóknál pedig 50 százalékos kedvezménnyel lehet majd hagyományos Márton napi ételeket kóstolni.

Fehérvárcsurgón november 7-én a látogatók részt vehetnek egy a Szent Márton életéről szóló bemutatón, majd ezt követően egy ingyenes kastélylátogatáson. A kastély étterme pedig különleges Szent Márton napi ételeket kínál majd.

November második hétvégéjén  Márton Napi Libalakoma lesz Hajdúszoboszlón, ami az év egyik legjelentősebb helyi gasztronómiai eseménye. Zenés és kulturális programokkal is készülnek majd, a fellépők között szerepel majd Balázs Fecó, Pappa Fleigh és a Marching Band és a Milagro (Santana Tribute Zenekar) is.

A noszvaji Gazdaházban tájjellegű kemencés finomságokkal, kézműves játszóházzal, népi hangszerbemutatóval és borkóstolóval várják az érdeklődőket, akik akár a lúdnyaktésztát, vagy a lúd-gége tésztát is megkóstolhatják majd.