Hiperolcsó tippek makacs foltok ellen

Sokszor van olyan, hogy még a legdrágább mosószerek sem hozzák ki a foltokat a ruhákból. Ilyenkor jönnek a házi praktikák, amik nemcsak olcsóbbak, de sokszor hatékonyabbak is. Mivel ismét egyre népszerűbbek a környezettudatos és pénztárcakímélő mosási technikák, most mutatok egy párat.

foltspurman.jpg

Fontos, hogy a foltot mihamarabb kiszedjük a ruhából, nem szabad hagyni, hogy beszáradjon.

A fűfoltok kiváló ellenszere az aludttej, a szennyezett ruhát egy napi áztatás után bő meleg vízzel ki kell öblíteni, majd a szokásos módon kimosni. Szintén hatásos, ha alkohollal, majd citromlével itatjuk át a foltos részt.

Amilyen finom és élénkítő, annyira makacs foltot tud hagyni a kávé. A kávéfoltok ellen a meleg sós víz, vagy a hideg tejes áztatás a legjobb megoldás.

A zsíros szószok okozta pacákat leghatékonyabban szénsavas vízzel távolíthatjuk el, ugyanis a szénsav hatására a szennyeződés az anyag felszínén marad. A vörösboros foltok ellen próbálkozhatunk langyos tejjel, szénsavas ásványvízzel és citromlével, vagy akár fehérborral is.

A rágógumi hűtés után könnyedén eltávolítható, ugyanis a fagyott rágót könnyen le lehet szedni a ruháról, a rúzsfoltot pedig hideg tejszínnel a legkönnyebb eltüntetni.