Meglepő házi gyógymód megfázásra
Itt az ősz, esősre, hidegre fordult az időjárás. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor nemcsak a hangulatunk sínyli meg a hétköznapokat, hanem megszaporodnak a megfázások is.
Egy kis torokfájással, orrfújással persze nem tanácsos azonnal a gyógyszertárba sietni, ilyenkor sokkal pénztárcakímélőbb megoldás, ha valamelyik házi praktikát vetjük be.
A hársfa-, csipkebogyó-, menta és egyéb gyógyteákról már vélhetően mindenki hallott, ezek egy kis mézzel ízesítve kiváló gyógymódot jelentenek a megfázás tüneteire. Vitaminhiányunkat persze számos gyümölcs- és zöldségfélével is pótolhatjuk, ilyenek például az alma, a citrusfélék, a naspolya vagy éppen a hagyma- és paprikafélék, de sokan esküsznek napi egy gerezd fokhagymára is.
Legutóbb azonban egy igazán meglepő gyógymódról hallottam, amit – hozzám hasonlóan – vélhetően nem sokan ismernek. Ez pedig nem más, mint a
DIÓHÉJ
Nem vicc, a dió kemény héja – bár sokan azt hiszik – egyáltalán nem mérgező, a belőle készült tea pedig a cukorbetegség kezelésén túl csonterősítőként és megfázás ellen is bevethető.
A recept egyszerű, kb. 5 dió héját törjük apróra, majd főzzük 1 liter vízben 8-10 percig. Az így készült főzetből napi 3x1 bögrényit fogyasszunk. A főzet immunerősító hatását már néhány napon belül érezni fogjuk.