Ennél jobb módszert nem találsz a dinnye felvágására

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye, amit sokszor családi összejöveteleken szolgálnak fel a háziasszonyok. A legtöbben szeletekre vágják a sokszor 5-10 kilós csemegét és így szolgálják fel a vendégeknek. digne.jpg
Van azonban egy gyors és egyszerű módja a tálalásnak, amivel megúszhatjuk a szétfröccsenő dinnyelevet. 

Így vágd fel a dinnyédet:

  • Vágd félbe!
  • Fordítsd az egyik felét „arccal” lefelé egy vágódeszkára!
  • Hámozd meg!
  • Kockázd fel a gyümölcsöt!
  • Tegyél rá egy tálat, amibe belefér!
  • Fordítsd bele a dinnyét a tálba!
  • Tálald a hasábokra felvágott, könnyen fogyasztható gyümölcsöt!

 

Persze, ha tudtok jobb módszert, akkor írjátok meg kommentben!