Így készíts málnaszörpöt pofonegyszerűen
Jól esne egy frisstő a rekkenő hőségben? Felejtsd el a drága bolti szörpöket és gyümölcsleveket, mutatom, hogyan készíthetsz házi szörpöt friss gyümölcsből.
Ma a gyerekek nagy kedvencét a málnaszörp receptjét mutatom meg nektek, de szinte bármilyen gyümölcsből készíthettek szörpöt. Bár a málnaszezon végén járunk, a piacon megmaradt szemeket is hasznosíthatjuk még.
Hozzávalók:
- 1,2 kg málna
- 1 kg cukor
- 20 g citromsav
Elkészítés:
A málnát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy zománcos edénybe téve óvatosan összetörjük. Ezután fedjük le egy kendővel és hagyjuk egy éjszakát állni hűvös helyen.
Később egy ritka szövésű ruhán szűrjük át, majd adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, és kevergetve főzzük 10 percig. Az elkészült szörpöt még forrón töltsük üvegekbe és dugóval zárjuk le. A receptet a recetptvarazs.hu-ról spúrkodtam.
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!