Itt a nagy befőzési naptár!
Fillérekért egészségeset és finomat!
Ugye emlékeztek még, "Itt a nagy zöldség-gyümölcs naptár" c. bejegyzésemben írtam arról, mikor, miért érdemes a piacra menni. Én már évek óta tartom magam ahhoz, hogy kizárólag szezonális, helyben termett zöldséget, gyümölcsöt veszek, így ugyanis rengeteget spórolhatok, és biztos lehetek benne, mi kerül az asztalra.
Persze ez nem jelenti azt, hogy csak nyáron eszem például meggyet, vagy kizárólag ősszel sütök almás pitét. A friss zöldségekből, gyümölcsökből ugyanis rendszeresen készítek befőttet, kompótot vagy lekvárt. Az eltett zöldségek, gyümölcsök nemcsak, hogy sokkal finomabbak, de jóval olcsóbbak is. Összeszedtem nektek, mikor, mit érdemes elrakni.
A naptárt nyomtassátok ki és tűzzétek fel a spájzajtóra, vagy a hűtőszekrényre, hogy mindig előttetek legyen, mit érdemes nagyobb mennyiségben is keresni a piacon. A kommentekhez pedig jöhetnek a finomabbnál finomabb házi receptek.
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!