A drága bor csak pénzkidobás: mutatom, miért
Ugyan a piálás nem csak a szervezetünkre, hanem a pénztárcánkra is igen károsan hat, egy-két pohár szép bort azonban én sem vetek meg egy fárasztó, munkával töltött hét után.
A minőség (ez alatt borászatban, szőlőből készült bort értek) persze nekem is fontos, viszont elképesztő pénzkidobásnak tartom a legfelsőbb kategóriában keresgélni. Tényleg nem hiszem el, hogy annál finomabb egy bor, minél drágább.
Nos, Amerikába szakadt spúrtestvéreim is erre a következtetésre jutottak egy vakteszten, amelyben három, ugyanolyan fajtából (cabernet sauvignon) készített minőségi vörösbort teszteltek. Ahogy a fenti összefoglaló videóból kiderül, az amatőr tesztelők ízlése egyértelmű:
Hiába drága egy bor, nem biztos, hogy annyival jobb, mint amennyivel többet kérnek érte!
Sommelierek, borszakértők, borászok, sznobok persze biztos egészen más eredményre jutnának...
Megjegyzés: az alapvetően tengerentúli fogyasztóknak készült videóban 1:30-nál egy Gere Kopár is feltűnik. Országimázs, bormarketing, UJJÉ!!!
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!