Ne dobd ki a dinnye héját, inkább csinálj belőle savanyúságot

Lemérted már, hogy mekkora súlya van a dinnye héjának, amit ki kell dobnod, miután kiettétek a piros belsejét? Mert ugye azt is kifizetted. Ne dobd ki a kukába, hanem csinálj belőle savanyúságot. Mutatom, hogy csináld.

A külső, sötétzöld héjat hámozd le vékonyan, mert az nem kell. A Megmaradt héjdarabokat vágd csíkokra, és állítsd befőttesüvegbe. Egy kiló dinnyéhez tegyél egy gerezd fokhagymát, egy kávéskanál mustármagot, és egy kis kaprot. Ha felforrt a sós víz, öntsd az üvegbe, és zárd le légmentesen. Tíz perc nedves dunszt után hagyd kihűlni, és utána tárold száraz, hűvös helyen. Mondjuk a kamrában.

(A receptet a Nosalty-ról spurkodtam.)

dinnye2.jpg