Így készíthetsz mennyei jégkását 5 perc alatt otthon, egy zacskóban
Hűtőszekrény sem kell hozzá...
A nyári kánikulában nincs is jobb hűsítő édesség, mint a gyümölcsös jégkása. Igaz, a rekkenő hőségre néhány hónapot még várni kell, de ezt az 5 perces tippet már most érdemes elraktározni. Jégkása-készítő gépet ugyanis csak kevesen tartanak otthon, a parkban meg több száz forintot is elkérnek néhány deciért.
Ahogy az az alábbi videóban is látható, a trükk mindössze annyi, hogy egy nagyobb, légmentesen záródó zacskóba jeget, illetve egy kis sót rakunk, majd ebbe helyezzük a szintén légmentes zacskóba öntött, majd lezárt rostos, vagy éppen szénsavas üdítőt (ízlés szerint). Öt percig forgatjuk a kezünkben a lezárt zacskókat, és kész is. Ugye milyen egyszerű?