3 tuti tipp: így csinálj hógömböt házilag

Ha szeretnéd a lehető legolcsóbban megúszni az ajándékozást, keress elő néhány befőttesüveget, és vesd bele magad a hógömb készítésbe. Klassz meglepetés a szülőknek és az ismerősöknek, ráadásul a gyereket és lefoglalhatod vele pár órára.

hogomb.jpg

Ezekre lesz szükséged:

  • befőttesüveg
  • szilikon ragasztó
  • desztillált víz
  • glicerin
  • csillámpor vagy műhó
  • figurák

Ha kiválasztottad a figurát, ragaszd rá a befőttesüveg tetejének belső felére. A befőttesüveg 2/3-át töltsd meg vízzel, a maradék 1/3-ot pedig glicerinnel (a gyógyszertárakban pár száz forintért beszerezheted). A tetejére szórj műhavat vagy csillámport (mindkettőt megveheted a kreatív boltokban). Ha a ragasztó már megszáradt a figurán, az üveg peremét kend be szilikon ragasztóval, majd erősen tekerd rá a tetejét.

Kisüthető gyurmafigurák

Ha a gyerekek szeretnek gyurmázni, készíthettek néhány téli figurát. A hóemberrel biztos a siker, de kipróbálhatjátok a Mikulást, a rénszarvast, vagy bármit, ami kipattan a srácok fejéből. Érdemes a gyurmadarabokat egymáshoz ragasztani, hogy biztosan tartsanak.

Műanyag játékok

Biztosan van otthon néhány kisebb játékfigura, amit a gyerekek szívesen feláldoznak e célra. Használhatsz olyan karácsonyfadíszt is, amit már nem szeretnél feltenni a fára, de apró hóembereket és manókat fillérekért vehetsz az árusoknál.

Családi fényképek

Válassz ki egy közös családi fotót, lamináltasd le egy fotósboltban, majd vágd körbe néhány milliméterrel a fotó szélétől. Ennél nincs is személyesebb ajándék, a nagyszülők biztos teljesen odalesznek tőle.