Piros mogyorós házilag: A recept

Lassan eltűnnek a polcokról az olyan régi jóféle csokik, mint a piros mogyorós. De a jó hír az, hogy nosztalgiázhatunk akár otthon is, fillérekből készíthetünk mogyorós csokit maximum fél óra alatt. A költségeinket a törökmogyoró fogja megdobni, ezért ha spórolnánk, ahelyett tehetünk bele bármilyen más magot, vagy aszalt gyümölcsöket, épp amit találunk akciósan.

csoki.jpg

Összetevők:

  • 50 dkg cukor
  • 1.5 dl víz
  • 12.5 dkg margarin vagy vaj
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg tejpor
  • 20 dkg törökmogyoró

Elkészítés:

A mogyorót megpirítjuk egy serpenyőben, és ha kihűlt, konyharuhák között ledörzsöljük a héját. A cukrot, a vizet, a vajat/margarint és a kakaót elkeverjük, majd 1-2 percig folyton kevergetve forraljuk. Ha levettük a tűzről, tegyük a masszába a tejport. Egy nagyobb tálcát olajozzunk ki, és simítsuk bele a csokit. Most jöhet rá a mogyoró, amit miután eloszlattunk, bele kell nyomkodni a csokikrémbe. 3-4 órán át pihennie, dermednie kell, utána már ehetjük is!

A recept forrása: Nosalty