Pókbarát póktalanítás: így tartsd távol otthon a bestiákat

Amikor néhány hete egy jókora pókcsípéssel a nyakamon ébredtem megfogadtam, kiűzöm az összes bestiát a lakásból. Ugyan a pókokat nem annyira csípem (ellentétben velük…), az szóba se jöhetett, hogy kárt teszek bennük.

pok_csaj_900px.jpg

Kis kutakodás után akadtam rá a következő vegyszermentes, mindenképpen pókbarát és nem utolsó sorban szuperolcsó megoldásra, ami garantáltan távol tartja a csípőskedvű nyolclábúakat. Higgyétek el, tényleg működik!

Egy spricnis flakont (nem kell újat venni, jó lesz egy kiürült, majd kitisztított takarítószeres is) tölts tele vízzel, majd cseppents bele kb. 10-20 csepp borsmenta-illóolajat (a flakon méretétől függően). A keverékkel járd körbe naponta egyszer a lakást és permetezd végig a nyílászárók környékét (kívülről, belülről), illetve azokat a területeket, ahol korábban rendszeres vendégek voltak az apróságok.

A nyolclábúak annyira utálják a bormentás keveréket, hogy többet be nem teszik lábaikat a lakásba. A borsmenta egyébként növényként, az ablakpárkányra rakott virágládában is jó megoldás lehet a pókok tartására; ráadásul kiváló teát is főzhetsz a levelekből (télre akár meg is száríthatod).