Nem is gondolnád, mi mindenre jó a citrom

Arról, hogy takarítás közben hogyan hasznosíthatjuk a citromot, már korábban írtam. Ma azonban újabb 5 tippet mutatok, mire használhatjuk még a citromot.
spurman_cirtom_1.jpg

Jobb lehelet

Ha citromos vizet iszunk, akkor a leheletünk is jobb illatú lesz. Ugyanis a citrom felveszi a küzdelmet a szájban lévő baktériumokkal. Azonban miután megittuk, öblítsünk egyet sima vízzel is, mert a citrom a fogainkat is kikezdheti.

Szagtalanítás

Érdemes a macskaalom közelébe elhelyezni egy tál vízben néhány citromkarikát, így semlegesíthetjük az innen jövő kellemetlen szagokat. A szemetesünkbe is mindenképpen csempésszünk egy kis citromhéjat, mert így még a kukának is friss illatot kölcsönözhetünk, amennyire lehetséges.

Szagtalan kéz

Főzés után a kezünkre ragadt hal vagy épp fokhagyma szagát is eltüntethetjük, ha citrommal bedörzsöljük a kezünket. Azonban ne feledjük utána vízzel is leöblíteni.

Világosabb haj

Minek vásárolnánk drága hajfestéket, amikor világosabbá tehetjük hajunkat a citrommal is, ha éppen ez a cél. Keverjük el a citromlevet egy kis vízzel, majd ezt kenjük a hajunkra, utána üljünk ki a napra megszárítani, így világosabb árnyalatot kölcsönözhetünk frizuráknak. Azonban ezt, maximum kéthetente ismételjük meg, hogy megóvjuk a hajszálainkat.

Halványabb szeplők

Mossuk meg arcunkat és töröljük szárazra, ezután egy fülpiszkáló segítségével kenjünk be a foltokat citromlével. Ettől nem csak halványabbak lesznek a szeplők és az öregedési foltok, de a bőrünk sokkal ragyogóbbá is válik.