Így takarítsd le a kutyagumit a cipődről teljesen ingyen

Kutyatulajdonosoknak napi probléma, hogy mit csináljanak, ha ürülékbe léptek, de ez azokkal is előfordul néha-néha, akik nem sétáltatnak rendszeresen ebet. Ha már megtörtént a baj, a következőket lehet tenni.

Sima talpú cipő esetén

Egy járdaszélen többször végighúzva távolítsd el a talpadról a kutyaszar nagy részét, hazaérve pedig kerti slaggal vagy egy régi mosogatószivacs segítségével a maradékot is töröld le. A szivacsot érdemes ezek után eldobni.

Rücskös talpú cipő esetén

Kijelenthetjük, hogy ebben az esetben sokkal rosszabbul jártunk, mintha nem lenne mintás a cipőtalpunk, ugyanis a mélyedésekbe igencsak be tudja magát venni az ürülék. Ha azonnal meg szeretnénk szabadulni a piszoktól, érdemes megint egy erős nyomású slaggal vagy kefével tisztára mosni a talpat, bár fel kell készülni, hogy az ide-oda spriccelő víz miatt arcunk, kezünk, stb. is szarossá válhat.

Alternatív megoldás lehet, hogy néhány órára a napra vagy mélyhűtőbe helyezzük a cipőt (a mélyhűtős verzió előtt tedd nejlonszatyorba a cipőt)*, és amikor már teljesen megkeményedett az ürülék, addig hajlítgatjuk, tekergetjük a cipő talpát, ameddig az ürülék megrepedezik és elkezd lepotyogni.

Mivel ezzel a módszerrel valószínűleg nem fogunk 100 százalékos eredményt elérni, érdemes lehet egy kemény felülethez többször is odacsapni a cipőt, hogy az újfent tisztává váljon.

*A poszt eredeti verziójában a nejlonzacskós lépés kimaradt.