Így készíts ínycsiklandozó birsalmalekvárt
Az egyik legjobb a késő őszben, hogy beérik a birsalma. Ha nem akarsz méregdrágán boltban venni birsalmalekvárt, akkor itt egy recept, hogyan készítsd el otthon.
Kell hozzá:
- 1 kg birsalma
- 700 gramm cukor
- 400 ml víz
- citromlé
Ezt tedd velük:
- Jól mosd és hámozd meg a birsalmát,
- reszeld le és egyből locsold meg citromlével,
- a vizet és a cukrot keverd össze,
- tedd oda főni, amíg egy homogén szirupot nem kapsz,
- add hozzá a birsalmát és nagy tűzön forrald, majd
- ahogy kezd összeesni, csökkentsd a tűz erősségét és kezdd jobban kavargatni.
A főzés ideje kb 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeállt és vöröses színt kapott, akkor kész van. Forrón öntsd a befőttesüvegekbe!
Szólj hozzá!