Így készíts ínycsiklandozó birsalmalekvárt

Az egyik legjobb a késő őszben, hogy beérik a birsalma. Ha nem akarsz méregdrágán boltban venni birsalmalekvárt, akkor itt egy recept, hogyan készítsd el otthon.

Kell hozzá:

  • 1 kg birsalma
  • 700 gramm cukor
  • 400 ml víz
  • citromlé

Ezt tedd velük:

  • Jól mosd és hámozd meg a birsalmát,
  • reszeld le és egyből locsold meg citromlével,
  • a vizet és a cukrot keverd össze,
  • tedd oda főni, amíg egy homogén szirupot nem kapsz,
  • add hozzá a birsalmát és nagy tűzön forrald, majd
  • ahogy kezd összeesni, csökkentsd a tűz erősségét és kezdd jobban kavargatni.

A főzés ideje kb 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeállt és vöröses színt kapott, akkor kész van. Forrón öntsd a befőttesüvegekbe!

(edenkert.hu)