Ezeket muszáj kipróbálnod: olcsó, gyors és finom mikrós kaják

Vannak olyan esték, amikor nagyon nehezen veszi rá magát az ember, hogy összeüsse a másnapi ebédjét. Ha te is lusta voltál tegnap este, vagy volt sokkal jobb dolgod is annál, hogy főzz, de ma mégse szeretnél szendvicset ebédelni, a következők közül próbálj ki egyet.

Természetesen nincs tűzhely a munkahelyek kis teakonyháiban, mikró viszont szinte az összesben megtalálható. Ez elég is ahhoz, hogy finom ebédet készíts magadnak néhány perc alatt.

Sajtos tészta

Fél bögre tésztához adj fél bögre vizet, pici sót, tedd 2-3 percre a mikróban. Utána vedd ki, önts rá egy pici tejet, szórod meg alaposan sajttal, esetleg egy kis borssal is, majd újabb fél perc a mikróban, és kész a sajtos tészta. Ha cifrázni szeretnéd, még apróra vágott snidlinggel is megszórhatod, vagy tehetsz rá egy pohár tejfölt.

Bögrés omlett

Üss fel egy bögrébe két tojást, vágj apróra egy paprikát, két szelet sonkát, egy negyed csésze spenótot, kicsi só és bors, és ezt mind jól kavard össze a bögrében. Tedd be 3 percre a mikróba, és kész is a sonkás-zöldséges omlett, amit már ehetsz is a bögréből.

mikro_5.jpg