Így hasznosítsd a maradék húsvéti csokikat

Húsvét után tele vannak a gyerekek csokinyuszikkal? Már azt sem tudod, hogy hova rejtsed a házban az édességeket? A csokinyuszikból és a csokitojásokból sok klassz sütemény készíthető. Mutatok is egy-két ötletet.

spuri_csokinyuszi.jpg

Csoki gombok

Az egyik legjobb ajándék lehet, ha a maradék csokoládékat megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra szép kerek „gombokat” formázunk belőlük. A tetejére szórjunk néhány színes cukorkát, majd ha kihűltek a csokigombok, akkor mehetnek bele egy befőttesüvegbe. Az üveg nyakára kössünk egy szép szalagot és már készen is van az ajándék.

Csokidarabos muffin

A muffin alapreceptet percek alatt összedobhatjuk otthon, valószínűleg még a boltba sem kell leugranunk extra hozzávalóért. Amitől különleges lesz most ez a süti az az, hogy a krémbe a maradék húsvéti nyuszi és csokitojásokat tesszük jó apróra összetörve. Persze a sütéshez azért egy muffin sütőformára szükségünk lesz.

Borwnie

Ha nincs otthon muffin sütőformánk, akkor készíthetünk egy brownie-t is. Ez a süti ugyanis akkor lesz igazán finom, ha rengeteg csokoládé van benne. Most azonban nem kell külön csak emiatt több tábla csokit vásárolnunk, tegyük bele a húsvéti maradékokat.