Indul az utazás? Csak ezt ne hagyd otthon, ha nyugodtan akarsz pihenni

5 tipp, ami segít átvészelni a nyaralást

A múltkor írtam nektek öt tippet, amivel könnyebben beférhettek a bőröndötökbe. Mivel a korábbi trükkök korántsem merítették ki a tárházamat, így összeszedtem további öt trükköt, amivel könnyebb lehet az utatok, ezúttal inkább arra koncentráltam, mi az amire az úton szükséged lehet. shutterstock_320460932.jpg

  • Vigyél magaddal füldugót és szemtakarót. Ugyan otthon valószínűleg nincs olyan problémánk, hogy túl hangos lenne a környék (persze, nem mindenki szerencsés), vagy bevilágít egy utcai lámpa a hálószobába. A szállodákban azonban ez előfordulhat, így nem árt betenni a pakkunkba ezt a két apróságot a nyugodt pihenés érdekében.
  • Ne egyél semmit a reptéren, pályaudvaron! Sokkal olcsóbb, ha a saját ételeidet viszed magaddal, ráadásul így azt eheted, amit igazán szeretsz.
  • Ha fizetni kell a poggyászért, akkor érdemes lehet két emberenként egy bőröndbe pakolni, ezzel lefelezheted a poggyászdíjakat. 
  • Fotózd le az irataid a mobiltelefonoddal. Ha elveszítenétek (vagy ellopnák) a papírjaitokat, akkor ez támpontot adhat, ez alapján könnyebben beengednek a nagykövetségre, ahol pótolhatják az iratokat. 
  • Ha otthon hagytál valamilyen tisztálkodási szert, akkor nem érdemes emiatt a boltban venni nagy kiszerelésben. Ha hotelben szállsz meg, akkor szinte biztos, hogy kaphatsz valamilyen kis kiszerelésű ajándékot, ha pedig másféle helyen alszol, akkor a szállásadót is érdemes megkérdezni, valószínűleg akad néhány tisztálkodási szere.