Sosem férsz be a bőröndödbe? Íme 5 tuti tipp, hogyan spórolhatsz a hellyel

Sokan vannak bajban, amikor utazni készülnek

Itt a tavasz és hamarosan már nem az otthon ülés lesz a legjobb módja a szabadidő eltöltésének. Mindegy, hova utazol, táskát szinte biztos, hogy viszel magaddal, és a legtöbb családban gondot szokott okozni, hogy több cuccot vinnénk magunkkal, mint amennyi hely a táskákban van.shutterstock_523204660.jpg

Íme öt tipp, amivel könnyebb lesz a pakolás:

  • Sokan kicsi, mégis hatalmas táskákat visznek magukkal, amikor utaznak. Érdemes azonban nemcsak a helyre, hanem a súlyra is figyelni, és úgy pakolni, hogy elbírjuk a bőröndöt. 
  • A legtöbben szépen összehajtogatják a ruháikat, amikor a ruhásszekrénybe teszik. A táskába azonban sokkal több ruha fér be, ha hajtogatás helyett felcsavarjuk őket.
  • Sok bőröndben nincsenek kis zsebek, hanem egy, nagy helyre pakolhatunk be mindent. A zsebeket azonban pótolhatjuk, ha zacskókba pakoljuk be az egyes ruhákat, külön-külön helyre téve a pólókat/alsóneműket/zoknikat. 
  • Érdemes helyet szorítani egy elosztónak. A szálláson ugyan szinte biztos, hogy lesz konnektor, azonban ez nem biztos, hogy elegendő lesz az egész családnak. Érdemes arra is figyelni, ha külföldre megyünk, akkor nem biztos, hogy a Magyarországon használatos konnektorok vannak, így egy átalakítót is érdemes vinni magunkkal.
  • Vigyünk magunkkal olyan régi ruhákat, amiktől hamarosan egyébként is megszabadulnánk, így ezeket már nem kell hazafelé hozni magunkkal és lesz hely a szuveníreknek. Ez különösen jól működik régi cipőkkel, különösen, ha sok városnézést tervezünk, ahol még az utolsókat beletaposhatjuk a régi lábbelibe.