Szuperolcsó és egyszerű farsangi jelmezötlet az utolsó pillanatban

Holnap tartják a farsangi mulatságot az iskolában vagy az óvodában? Nincs még jelmeze a gyereknek? Nem kell kétségbe esni, az következő jelmezt igazán egyszerű elkészíteni és nem is kell hozzá túl sok mindent vásárolni.

Az őzike, vagy szarvas jelmez tuti befutó lehet az idei farsangon is. A barna nadrág és a barna póló/pulcsi az alap, erre jöhet rá egy szőrös mellény, de ha ez nincsen éppen otthon az sem baj. A jelmez az agancsoktól lesz igazán különleges, amit egyszerűen elkészíthetünk alufóliából.

agancsok.jpg

Kép forrása:www.flattery.ca

Az egyszerűség kedvéért bőven elég, ha csak egyszer ágazik ketté az agancs (ehhez az alufólia darab tetejét tépjük ketté és úgy gyúrjuk össze). Ezt kell óvatosan lefújnunk/ befestenünk egy barna festékkel. Ha megszáradt, akkor pedig már ragaszthatjuk is egy már nem használt, vagy beáldozható hajpántra (azért jobb, ha ez barna vagy esetleg fekete). Ha még maradt egy kis időnk, akkor barna és fehér anyagból füleket is készíthetünk.

ful.jpg

Ezek után már csak egy pamacs farok hiányzik, amit akár vattából is elkészíthetünk majd ráerősíthetjük a nadrágra. Végül pedig ne felejtkezzünk el az őzike sminkről. Ehhez innen leshettek ötleteket:

spurman_ozikejojo.jpg