Nincs időd a karácsonyi sütire? Íme egy gyorsan elkészíthető különlegesség

A nagy sürgés-forgás közepette a gyereket azért kevesen felejtik otthon, az viszont előfordulhat, hogy a desszert elkészítésére már kevés idő marad. Mutatok nektek egy gyors receptet, ami igazi különlegességként szolgálhat az ünnepi asztalon a vacsora lezárására.  shutterstock_165490964.jpg

Íme a kandírozott narancs elkészítésének receptje (a hozzávalókat vastagon szedve láthatod):

  • Fogj néhány külsőre is mutatós narancsot, két főre nagyjából egy naranccsal számolj!
  • Mosd meg alaposan őket, majd vágd le a gyümölcs tetejét és alját, épp annyira, hogy a narancs megálljon ezeken a sík felületeken!
  • Ezután a narancs héját fél centis csíkokban vágd le a gyümölcsről! 
  • Vágd félbe az így kapott héjdarabokat, tedd bele egy serpenyőbe, majd engedj rá hideg vizet!
  • Tedd fel a tűzhelyre és kezdd el melegíteni, várd meg, amíg a víz fel nem forr, majd öntsd le a vizet róluk!
  • Az előző melegítési folyamatot még 2-3 alkalommal ismételd meg, majd csepegtesd le a héjdarabokat!
  • Tegyél egy edénybe két pohár vizet és ugyan ennyi cukrot, keverd össze őket, majd add hozzá a narancsokat és főzd 45-60 percig! Lényeges, hogy ne zubogjon a víz és az oldat mindig ellepje a narancsokat. Kevergetni azonban nem szabad, ha szükséges, akkor az edényt mozgasd!
  • Ezután szűrd le a narancs darabokat és terítsd ki őket hűlni! Ha szeretnéd, ilyenkor megszórhatod a héjakat cukorral, vagy egyéb díszítőelemmel!

Várd meg, amíg kihűl és fogyasztható is a finom csemege. Arra figyelj, hogy hagyj elég időt a kihűlésre, érdemes lehet ezzel kezdeni a főzést, ha van rá lehetőség.