A mézeskalácsos-fehércsokis most a legjobb melengető likőr
Ennél jobbat nem találsz a hűvös, téli estékre
Nemrég találtam rá a (szerintem) legfinomabb téli likőr receptre, ami talán meglepő módon mézeskalács és fehércsoki ízesítésű. Nem is csoda, hogy a mézeskalács fűszer és fehér csoki a két legfontosabb hozzávaló:
- 25 deka fehér csoki
- 4 deci tejszín
- 3 deci vodka vagy konyak
- 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
Az elkészítés sem túl bonyolult. Először a fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyenletesre elkeverjük. Amikor levesszük a tűzről belekeverjük a mézeskalács fűszereket, ismét egyenletesre elkeverjük, majd a választott szeszt is hozzáadjuk, majd ismételten jól összekeverjük.
Ezután egy sűrű szűrőn vagy tiszta rongyon átszűrjük és csatosüvegbe tesszük. Érdemes "érni" hagyni egy-két napig, utána viszont kiváló a hűvös, téli estéken egy beszélgetés mellé.
A receptet a CookTa-n találtam.