A mézeskalácsos-fehércsokis most a legjobb melengető likőr

Ennél jobbat nem találsz a hűvös, téli estékre

Nemrég találtam rá a (szerintem) legfinomabb téli likőr receptre, ami talán meglepő módon mézeskalács és fehércsoki ízesítésű. Nem is csoda, hogy a mézeskalács fűszer és fehér csoki a két legfontosabb hozzávaló:

  • 25 deka fehér csoki
  • 4 deci tejszín
  • 3 deci vodka vagy konyak
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Az elkészítés sem túl bonyolult. Először a fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyenletesre elkeverjük. Amikor levesszük a tűzről belekeverjük a mézeskalács fűszereket, ismét egyenletesre elkeverjük, majd a választott szeszt is hozzáadjuk, majd ismételten jól összekeverjük. shutterstock_501074782.jpg

Ezután egy sűrű szűrőn vagy tiszta rongyon átszűrjük és csatosüvegbe tesszük. Érdemes "érni" hagyni egy-két napig, utána viszont kiváló a hűvös, téli estéken egy beszélgetés mellé. 

A receptet a CookTa-n találtam.