Ezzel az apró trükkel tuti roppanós lesz a sültkrumplid
Bár megoszlanak a vélemények, hogy milyen formájú sült krumpli a legfinomabb, de a többség abban megegyezik, hogy többé-kevésbé, de roppanósra érdemes sütni. Ezzel én sem vagyok másként és a napokban hallottam egy tuti tippet ehhez, amit meg kell osztanom veletek.
Az egész lényege, hogy miután a kívánt formára és méretre vágtuk a burgonyát, be kell áztatni 10 percre azt, amitől a benne lévő keményítő egy része távozik. Ezután folyó vízben mossuk meg, majd csöpögtessük le és várjuk meg, amíg teljesen megszárad. Erre rásegíthetünk azzal, hogy például egy üres edényben rátesszük a radiátorra.
Ha kiszáradt, akkor már csak a sütés van hátra. A ropogós krumplihoz fontos, hogy a felhasznált zsiradék minél forróbb legyen. Ha mind a három lépést megfogadjuk, akkor szinte biztos, hogy finom, ropogós krumplit tehetünk az asztalra.