Elég a drága gyógyszerekből: ezt edd a jó ízületekért

A patikákban kapható ízületvédők és ízületi tabletták összetevőit a legtöbb esetben valamilyen állati forrásból vonják ki. Annyira magas tartalmat ugyan egyszerű fogyasztással nem tudjuk bevinni, azonban a fájdalmak megelőzésére sem árt megenni az ízületet ápoló élelmiszereket.

A cápaporc és a déltengeri kagyló nehezen és drágán beszerezhető, így ezt nem ajánlom. A rákok már valamivel olcsóbban beszerezhetők, azonban ezek is a luxus kategóriát képviselik, persze, ha ezeket valahol ingyen ehetjük, akkor érdemes élni a lehetőséggel. A cápának a porca, a rákoknak pedig a páncélja nyújt értékes tápanyagot az ízületek számára.gettyimages-166224383.jpg

Az igazán olcsó azonban a csirke és a tojás. A csirkecsontok végén található porc lehet pótléka a cápaporcnak (egyesek szerint ez köszvényt okoz, de ezt tudományosan nem bizonyították). A tojásban pedig a fehérje és a héj között elhelyezkedő vékony membrán tartalmaz értékes anyagokat az ízületek számára (egyes ízületvédő készítményekben találhatjuk ezeket). Ezt érdemes összegyűjteni és hőkezelni fogyasztás előtt.

Ezeket sem szabad azonban csodaszernek tekinteni, legalább két-három hónapig naponta kell bevinni ezekből az ízület javulásához.

Lényeges, hogy ezeknek a fogyasztása az alacsony mennyiség miatt elsősorban megelőzésre lehet jó, így ha a fogyasztásuk után sem múlik a fájdalom, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.