Vegyél egy gyümölcsaszaló gépet, sok tízezret spórolhatsz, ha ügyesen használod

Lassan vége van a nyárnak, de még mindig bőséges és viszonylag olcsó a gyümölcskínálat a piacokon. Remélem nektek is van otthon gyümölcsaszaló gépetek.E gép használatával iszonyú sok időre lehet tartósítani a gyümölcsöket, így nem kell őket télen, méregdrágán megvenni.

A szilva aszalásának pofonegyszerű lépései a következőek:

  1. Mosd meg a szilvaszemeket!
  2. Vágd őket félbe és szedd ki a magokat!
  3. A héjas felével rakd a gyümölcsöket a szárító tálcáira, így nem ragadnak annyira oda.
  4. A gyümölcsökkel teli szárítógépet kapcsold be, típustól függően 8-13 óra lehet a szártás időtartama
  5. Elég néhány óránként ránézni a szilvaszemekre, ha a különböző tálcák eltérő mértékben aszalódnak, akkor cserélgesd 2-3 óránként a tálcák sorrendjét.
  6. Ha már egyáltalán nem csillognak a szemek, akkor egyenként fordítsd meg őket!
  7. Ebben a szakaszban már egy-másfél óránként nézz a szilvaszemekre, és amelyik teljesen száraz (de tapintásra azért még húsos), azt vedd ki a gépből.
  8. Miután kihűlt, tedd őket légmentesen zárható zacskóba, vagy befőttes üvegbe. Szobahőmérsékleten elállnak, hűteni nem kell őket.

szilva.jpg