Ezekkel a praktikákkal tartósíthatod az ételeid

Annál nagyobb pazarlást el sem tudok képzelni, ha valaki a már megvásárolt ételeket hagyja megromlani. Ezzel gyakorlatilag a kukába dobjuk azt a pénzt, amit a megromlott élelmiszerekre költöttünk. Ezért hoztam mára nektek egy-két hasznos tippet, hogy melyik ételt, hogyan érdemes tárolni, hogy minél tovább bírja, vagy éppen a maradék ne vesszen kárba.
torta_spuri.jpg

Tojás

Ha azt szeretnénk, hogy a tojás legalább 3-4 héttel tovább bírja, akkor egyszerűen az a dolgunk, hogy a héját bedörzsöljük egy kevés növényi olajjal.

Majonéz

A majonézes üvegekből, flakonokból szinte lehetetlen kiszedni az utolsó cseppeket. Ezért a legjobb megoldás ilyenkor, ha a maradék majonézhez adunk egy kevés olajat, ecetet és néhány fűszert, majd jól összerázzuk. Ezzel a módszerrel pedig máris készítettünk egy finom, krémes salátaöntetet, ráadásul a kiszedéssel sem kell bajlódnunk.

Torta

Ha van otthon egy kis maradék torta, akkor  a hiányzó szeletek helyére érdemes néhány szelet kenyeret tűznünk fogpiszkálóval, de úgy, hogy azok teljesen befedjék a torta belsejének kilógó részeit.  

Krumpli

A krumpli mellett mindig érdemes egy kevés almát is tárolni. Ugyanis a gyümölcsből felszabaduló úgynevezett etilén gáz meggátolja, hogy a krumpli kicsírázzon.

Citrom

Amikor egy recepthez egy kevés citromlére van szükségünk, akkor ne vágjuk félbe a gyümölcsöt, hanem egyszerűen szúrjunk rá egy kis lyukat egy fogpiszkálóval és ezen préseljük ki a citrom levét. Ha végeztünk, akkor csomagoljuk be a citromot és tegyük a hűtőbe.