A legtutibb öteletek: ide rejtsd az értékeid a strandon

Holnap végre ismét 30 fok közelébe kúszhat a hőmérő higanyszála, ráadásul még a tavaink vize is kellemes hőmérsékletű.  A strandokon azonban komoly gondot jelent, hogy hova is rejtsük el az értékeinket. Ezért most mutatok néhány trükköt, hova tegyed a telefonod és a pénzed, amíg bemész fürdeni.
strand.jpg

Csak, amit nagyon muszáj

Az első és legfontosabb szabály, hogy csak azt vigyük le magunkkal a strandra, amire feltétlen szükségünk van. A telefont esetleg a szálláson / a kocsiban hagyhatjuk és pénzből is csak annyi legyen nálunk, amennyi éppen a lángosra elég.

Naptejes trükk

Egyszerűen készíthetünk rejtekhelyet az értékeinknek egy naptejes dobozból! A dolgunk csak annyi, hogy a kiürült naptejes dobozt teljesen kimossuk és megszárítjuk, majd beletesszük az értékeinket.  Ahhoz, hogy a nagyobb értékeink is beleférjenek, érdemes egy nagyobb lyukat vágunk a dobozra a kupak alatt, ami nem látszik. Persze a naptej helyett használhatunk samponos, vagy tusfürdős flakont is.

Sörös doboz

Egy üres soros doboz sem lesz túl feltűnő a strandon. A trükk annyi, hogy a doboz tiszta legyen belül és persze száraz. Ebbe mehet bele a pénz, majd egy kicsit gyűrjük is meg a dobozt. Persze a kivétel már nem olyan egyszerű, ezért a legjobb, ha ilyenkor van nálunk valami, amivel felvághatjuk a dobozt.

Használd az értékmegőrzőt

Sok strandon találunk értékmegőrzőket, ahol pár száz forintért figyelnek értékeinkre. Rendben, hogy ez pénzbe kerül, de még mindig jobban járunk, mintha új telefont kellene vennünk, vagy esetleg az iratainkat kell pótolni.

Alufólia galacsin

Nem rossz ötlet az sem, ha az értékeinket egy összegyűrt alufóliába rejtjük el.