Ami nem hiányozhat a spájzból: házi instant palacsintapor
Nálunk a család apraja nagyja odavan a palacsintáért. Ez nem nagy meglepetés, de őszinte leszek, a kis drágák készítésével nem nagyon szeretek bajlódni. Ezért bevetek minden olyan praktikát, amivel megkönnyíthetem a dolgomat.
Ilyen az előre bekevert instant palacsintapor is.
A trükk annyi, hogy a palacsinta száraz hozzávalóit, egy literes befőttesüvegben (vagy nagyobb szájú PET-palackban) előre összekeverem, így a spájzban már csak ara vár, hogy a tejjel és tojással összerázva végre serpenyőbe kerüljön az édes massza. Ezzel a megoldással nem kell minden egyes alkalommal újra kimérni a hozzávalókat, és a takarítást is megúszhatod.
Alább az amerikai változat instant receptjét mutatom meg nektek (nálunk ez a kedvenc), de a klasszikus, lapos típus száraz hozzávalóit is bátran bekeverhetjük hónapokra előre.
Az instant palacsintapor hozzávalói
- 1kg liszt
- 5cs sütőpor
- 3tk szódabikarbóna
- 1tk só
- 5cs (60g) vaníliás cukor
Az összekevert palacsintaport 150 grammonként porciózzuk literes befőttesüvegekbe (vagy szintén literes, nagyobb szájú PET-palackokba - északi országokban például így árulják a szupermarketekben).
Elkészítés
A kiporciózott befőttesüvegbe üssünk egy tojást, töltsünk rá 250ml tejet és 1 evőkanál étolajat, majd csavarjuk vissza az üveg fedelét, és jól rázzuk össze (néha érdemes még előtte és utána még villával is rásegíteni). Az így elkészült palacsintamasszából pedig már bátran süthetjük a drága kis palacsintáinkat.