Így még biztosan nem készítettél rántott húst
A magyar családok asztaláról nem hiányozhat a rántott hús. Elkészíteni viszont picit macerás, ráadásul sokszor a sütés miatt az egész házban olajszag terjeng. Ezért ma hoztam nektek egy teljesen új sütési módszert, amivel megspórolhatjátok a bűzt, az olaj árát és talán némi kis időt is.
Az elején mindent ugyanúgy kell csinálni, mint a sima rántott husinál, sajnos a panírozós részt nem lehet megúszni. De amint megvannak a kész bebundázott hússzeletek, akkor azokat most ne a forró olajba tegyed, hanem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ilyenkor, aki szeretné azért egy kevés olajjal is megkenheti a húsokat, de az is jó megoldás, ha zsírosabb húst választunk a sütéshez - hogy ne legyen majd nagyon száraz.
Ezután mehetnek is be a húsok a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. egy órára – addig kell sütni, amíg szépen megbarnul a bunda. Félidőnél pedig érdemes egyet fordítani a szeleteken.