Íme 4 trükk, amivel kívánatosabbá varázsolhatod az ételeid

Összeszedtünk négy tippet, amivel finomabbá vagy kívánatosabbá varázsolhatod az ételeidet:

  • Ha valamit zöld színűvé szeretnél varázsolni, akkor adj hozzá spenótot, aminek erős színezőanyaga van, de az íze nem túl erős. Ennek köszönhetően viszont kiváló színezőanyag lehet.
  • Ha szaftosabb sült csirkét szeretnél, akkor tegyél egy citromot a csirkébe mielőtt a sütőbe teszed.
  • A spárga íze sokkal erőteljesebb, ha főzés előtt meghámozod és sós, cukros vízbe teszed.
  • Ha steaket vagy ehhez hasonló húst sütsz, akkor a serpenyőt (vagy egyéb sütő eszközt) legalább öt percig hevítsd, így kaphatod a legszaftosabb húsokat, ráadásul az elkészítési idő is lecsökken a magas hőmérsékletnek köszönhetően. Ez persze csak akkor működik, ha nem teszünk az edénybe előre zsiradékot.